LP1 Duck Tail's Crazy Little Thing
"Vissla"
 


Stamtavla

Resultat

Bilder

  - Kull 1 (2009)
  - Kull 2 (2010)

  - Kull 3 (2012)


MH Protokoll

Flyball-film!


Höjd: 46 cm
Vikt:  15 kg

 


HD: A
AD: UA (0)
Ögon: UA
            081127
            100121
            111021

2006-02-10

E:
Duck Tail's Muddus Regnbågsforell
U:
Riverbreeze Saga Ducktail de Chawu

 

 

 

   
Vissla är den hunden som är pricken över i:et i våran familj.
Hon vinner allas hjärtan, och är nog snällare än vad som rimligt är. Barnen och deras kompisar leker med henne, promenerar, gosar och myser. En hund att lita på i alla lägen.

Eftersom jaktintresset ligger så nära Magnus till hands, är det han som sköter den delen hemma hos oss. Sjöfågel, gås och älg, hon är med. Kurser i viltspår och apportering har lagt en fin grund i den praktiska jakten. Ingen av oss är tävlingsmänniskor, men Vissla skulle säkerligen inte haft något emot att visa upp sig i de ämnena. Hon arbetar som en tollare ska- med stor glädje och med ett härligt temperament! Hon är tyst och stilla när det behövs, passivitet är en merit hon bär. Men framför allt så är hon den kompis som alltid vill vara med när det bär av till skogen eller på sjön när jakten har börjat, inte klagar hon på dåligt väder...

Carola har gått lite andra kurser med Vissla för att även själv få vidga sina vyer inom hundsporten som sådan. Efter en grundläggande vardagslydnad så fortsatte det med tävlingslydnad. Hon är en underbar hund som älskar den som gör något med henne, så eftersom inte husse och matte vill tävla så har härligaset hundtjejjen Jenny Lindmark lånat henne emellanåt. Inte så mycket träning har det blivit när avståndet är lite väl långt, men tävlat har de! Oj, vad Vissla älskar den tjejjen!!! Hon skulle gå genom eld för henne….

En annan gren Jenny tränat med Vissla är Flyball! DET är grejjer det! Vissla fullkomligt flyger över hindren och tillbaka. Vad gör man inte för Jenny- och en boll…Tyvärr finns inga tävlingar här uppe, men roligt hade de! Sen har de provat  nosat lite på agility också- och där handlar det bara om att hänga med!
Med den motorn Vissla har, så är det väl närmast bromsen som saknas.…

Hur det än är- allt man gör tillsammans med sin hund ger ju en så mycket mer än en massa priser. Man får en hund som Vissla, en hund att lita på i vått och torrt, i jakt och vardag, en fantastisk familjemedlem med det underbaraste temperamentet. Händer det något är hon på G. Hon vill med, ger järnet med hela sitt stora hjärta. Och händer det inget, ja då händer det inget… Hon är världsbäst på passivitet, som sagt…

Den lilla hunden med det stora hjärtat har gett oss fyra fina små kullar. 14 små charmtroll har denna underbara mamma, och arvet hon lämnat efter sig är det bästa av världar. Snälla, fina hundar med bra psyke och mycket trygghet. Bra gjort Vissla!